In de zoektocht naar een vervanger voor de geblesseerde Maarten Vandevoordt is RC Genk uitgekomen bij de 31-jarige Iraanse doelman Alireza Beiranvand. Genk leek eerder rond met Anderlecht-doelman Thomas Didillon, maar de Limburgers knapten uiteindelijk af op de voorwaarden van Anderlecht.

Het zit landskampioen Genk dit seizoen echt niet mee qua doelmannen. Na het eerdere uitvallen van Danny Vukovic viel nu ook de 17-jarige Maarten Vandevoordt uit met een maandenlange blessure. Gaëtan Coucke nam vorig weekend tegen Zulte Waregem met succes de plaats van Vandevoordt in, maar toch wil Genk deze winter nog een extra doelman aantrekken.

Nadat ex-Gent-doelman Lovre Kalinić voor Toulouse koos en de deal met Thomas Didillon afsprong omdat Genk niet akkoord ging met de terugkoopclausule die Anderlecht in het contract wilde zetten, heeft de landskampioen zijn vizier nu gericht op Alireza Beiranvand van Persepolis FC. De 27-jarige doelman nam twee jaar geleden met Iran deel aan het WK in Rusland, waar hij in de laatste groepswedstrijd tegen Portugal een strafschop van Cristiano Ronaldo stopte.

 

Advertentie