Mickaël Tirpan gaat zijn eerste buitenlandse avontuur aan. De 26-jarige verdediger ruilt Lokeren voor Kasımpaşa, de Turkse club die onlangs ook Dieumerci Ndongala kwam wegplukken bij RC Genk. Eerder zag Lokeren ook al routinier Lukas Marecek vertrekken.

Tirpan ruilt de ene degradatieploeg in voor de andere. Na anderhalf jaar bij Lokeren, waarmee hij vorig seizoen naar 1B degradeerde en waar hij nu opnieuw laatste staat, tekent de ex-speler van o.a. Moeskroen en Eupen nu voor de nummer vijftien uit de Turkse Süper Lig. Na iets meer dan de helft van de competitie telt Kasımpaşa vijf punten meer dan hekkensluiter Kayserispor. Naast Ndongala komt Tirpan er met Anıl Koç (ex-Standard en -STVV) een derde Belg tegen.

Eerder deze week zag Lokeren ook al Lukas Marecek vertrekken. Lokeren haalde de ex-Anderlecht-middenvelder twee jaar geleden terug uit Tsjechië, maar Marecek kon nooit echt zijn stempel drukken op Daknam. De 29-jarige middenvelder, dit seizoen goed voor drie assists in zestien wedstrijden, zet zijn carrière nu in eigen land verder bij FK Teplice.