Real Madrid heeft een nieuwe bestemming gevonden voor Jesús Vallejo. De Koninklijke haalt de 23-jarige verdediger terug van bij Wolverhampton Wanderers en leent hem voor de rest van het seizoen uit aan Granada.

Vallejo zou normaal tot het einde van het seizoen op huurbasis bij Wolverhampton voetballen. De uitleenbeurt werd echter niet zo’n succes: de centrale verdediger kwam er tot dusver slechts zeven keer in actie (twee keer in de Premier League, twee keer in de League Cup en drie keer in de Europa League). Real Madrid besloot dan ook het huurcontract vroegtijdig te verbreken en de Spaanse belofteninternational voor de rest van het seizoen uit te lenen aan Granada CF, de nummer elf uit de Primera División.

Granada wordt de vierde huurclub voor Vallejo sinds het jeugdproduct van Real Zaragoza in juli 2015 voor Real Madrid tekende. De Koninklijke kocht de destijds achttienjarige Vallejo destijds als investering voor slechts vijf miljoen euro en leende hem meteen uit aan Real Zaragoza en Eintracht Frankfurt. Daarna bleef hij twee seizoenen in de A-kern van Real Madrid, om vervolgens opnieuw uitgeleend te worden.