KRC Genk huurt Eboue Kouassi, met aankoopoptie, tot het einde van het seizoen van Celtic. De 23-jarige Ivoriaan heeft momenteel nog een fysieke achterstand door een langdurige blessure, maar de komende vier maanden kan Kouassi zich bewijzen en zo definitief een plek versieren in de Genkse selectie. Kouassi werd dinsdagnamiddag voorgesteld samen met Thomas Didillon. 

“Eindelijk is het zover”. Eboue Kouassi is blij dat hij na lange tijd eindelijk blessurevrij is en terug vooruit kan kijken. “Genk wilde me al heel lang”, vertelde Kouassi op de officiële persvoorstelling.

Dimitri De Condé bevestigde dat verhaal ook aan HBVL: “We wilden hem eigenlijk als vervanger voor Wilfred Ndidi. Hij blonk toen uit bij Krasnodar, maar spijtig genoeg trok hij toen richting Schotland en koos hij voor Celtic, waar hij fors geblesseerd raakte. Maar we zijn hem blijven volgen. Hij werkt hard aan zijn comeback en heeft vier maanden om zich te bewijzen voor KRC Genk. Nadien zullen we beslissen of we de aankoopoptie, die we afdwongen naast de huurovereenkomst, lichten.”

Kouassi weet dat er nog werk aan de winkel is, want hij stond lange tijd langs de kant door een kruisbandletsel en malaria. “Logisch als je lang geblesseerd bent geweest. Maar ik ben hongerig om er zo snel mogelijk weer te staan. Ik wil Genk iets teruggeven omdat ze me al zo lang volgden. Ik weet niet hoeveel weken ik nodig heb, maar het gaat de goede kant uit en zo hoop ik om zo snel mogelijk betekenisvol te zijn voor mijn nieuwe club.”

Kouassi zelf spiegelt zich aan zijn grote voorbeeld Yaya Touré, die nog de kleuren van SK Beveren verdedigde. “Ik ben hiervan op de hoogte, ik wil hem achterna. De Belgische competitie is er een die hoog aangeschreven staat in het buitenland. Ik hoorde enkel maar goede dingen over deze competitie. Zo vertelde Tornike Okriashvili (ex-Genk) me veel goeds over deze club.”

Ook Hannes Wolf is blij met deze transfer: “Hij heeft een enorm interessant profiel. In mijn ogen heeft hij enkele weken nodig om er te staan, maar ik geloof zeker in het potentieel van deze speler. Ik verwacht een sterke comeback van hem na zijn inactiviteit”, aldus de Duitse coach van KRC Genk.

Kouassi zal op termijn de opvolger worden van Sander Berge, die Genk vermoedelijk ofwel deze winter of volgende zomer zal verlaten.

Advertentie