Moussa Sissako, een 19-jarige in Mali geboren Fransman, verlaat Paris Saint-Germain voor Standard. De Luikenaars huren hem voor een half seizoen en kunnen dan een aankoopoptie lichten. Sissako staat bekend als een groot talent.

Snel, sterk, groot, perfect tweevoetig… Moussa Sissako heeft het allemaal. Hij genoot heel zijn jeugdopleiding bij PSG en maakte dit jaar deel uit van de selectie voor de Youth League. Voor de A-kern van de Franse grootmacht kwam hij nog niet in aanmerking, maar bij Standard zal hij in eerste instantie allicht fungeren als voornaamste wisselmogelijkheid voor het centrale duo.

Met deze transfer denkt Standard aan de toekomst, want Zinho Vanheusden en Konstantinos Laifis zullen niet voor eeuwig bij de club blijven. Gisteren werd de defensie ook al versterkt met John Nekadio, de jongere broer van Christian Luyindama.

Advertentie