En daar is de volgende vertrekker bij Anderlecht al. Bubacarr Sanneh (25) ruilt zijn appartement in Brussel in voor eentje aan de Belgische kust. De recordkampioen leent de man van 8 miljoen tot juni uit aan KV Oostende. Sanneh, die vorig weekend zelf zijn huurcontract bij het Turkse Göztepe verbrak, moet helpen om de Kustboys in 1A te houden.

De opdracht tijdens deze wintermercato was duidelijk voor sportief directeur Michael Verschueren: geld in het laatje brengen en indien mogelijk de kern versterken. Met de transfers van Murillo, Joveljic en Pjaca lijkt Verschueren vandaag die laatste opdracht tot een goed einde gebracht te hebben. Maar ook aan uitgaande kant heeft hij niet stilgezeten.

Anderlecht kondigde namelijk net de uitleenbeurt van Bubacarr Sanneh aan. Tussen Anderlecht en Oostende bestond al langer een mondeling akkoord, maar door administratieve problemen kon de Gambiaan zijn kastje in Neerpede nog niet leegmaken. Intussen beschikt Sanneh wel over een geldige werkvergunning en is de huurdeal in orde gebracht.

Sanneh is na Isaac Kiese Thelin (Malmö, huur), Musona (Eupen, huur), Emmanuel Sowah (Eupen), Sven Kums (KAA Gent), Alexandru Chipciu (Cluj), Luka Adzic (FC Emmen, huur), Thomas Didillon (KRC Genk, huur), Alexis Saelemaekers (AC Milan), Jevhen Makarenko (KV Kortrijk, huur) en Hotman El Kababri (SV Zulte Waregem) al de elfde vertrekker bij de Brusselaars.

Advertentie