Gisteren stond Manchester United – Wolverhampton op het programma. Hierbij waren alle ogen gericht op Bruno Fernandes, de Portugese nieuwkomer bij United. Een van de grootste uitblinkers in de op een brilscore geëindigde partij was achter een landgenoot van hem: João Moutinho.

De 33-jarige Portugees begon dit seizoen aan 24 van de 25 gespeelde Premier League-wedstrijden en werd zelden gewisseld. In de 3-4-3 van Wolverhampton wordt hij centraal bijgestaan door Rúben Neves, die ook eerder als een spelverdeler geclassificeerd moet worden dan als een breker. Moutinho staat uiteraard vooral bekend om zijn kwaliteiten aan de bal, maar zijn takenpakket bestaat dus eveneens uit een stevige dosis defensief werk.

Tegen Manchester United won Moutinho het gros van zijn duels en liet hij meerdere tackles en onderscheppingen noteren. Wat aantal tackles betreft, doen slechts vier spelers in heel de Premier League beter. De bij Portimonense en Sporting opgeleidde middenvelder doet veel meer dan je van hem zou verwachten en dat in een loodzware competitie waarin hij amper minuten mist. Dat maakt van hem een onderbelichte speler, die bij deze wat meer erkenning krijgt.

Advertentie