Waar Bayern München de competitie de laatste jaren vaak met een voorsprong van meer dan 10 punten kon uitspelen, is de titelstrijd dit seizoen veel spannender. Onder meer door de bijna niet te stoppen doelpuntenmachine van Die Borussen.

Het is ondertussen al speeldag 20 in de Bundesliga en het verschil tussen de nummers 1 en 4 telt slechts drie punten, iets waar vele voetballiefhebbers de laatste jaren alleen maar van konden dromen. Het beloven dus nog spannende maanden te worden voor Bayern, Dortmund, Leipzig en Mönchengladbach.

Voor sommigen dé titelkandidaat: Borussia Dortmund. Voor nieuwjaar was de enige zwakte van BVB het feit dat ze geen echte spits hadden die van een halve kans een doelpunt maakte, maar dit probleem is ondertussen van de baan. Met de komst van supertalent Erling Braut Håland lijkt het team van Favre helemaal geen moeite meer te hebben met scoren. In de drie wedstrijden na Nieuwjaar werd er maar liefst 15 keer gescoord. Dat is zowaar een doelpunt om de 20 minuten.

De match van de waarheid voor Die Schwarzgelben zal misschien wel de thuiswedstrijd tegen rivaal Bayern München worden op 4 april. In de heenwedstrijd van de competitie kregen ze er maar liefst vier om de oren op bezoek bij Bayern.

Advertentie