Simon Davies staat niet langer op de loonlijst van Anderlecht. De Welshman, die na de komst van Franky Vercauteren gedegradeerd werd tot veldtrainer, verlaat de club om privéredenen.

Toen Vincent Kompany in mei vorig jaar zijn grote terugkeer maakte bij Anderlecht nam hij Simon Davies mee van bij Manchester City. De 45-jarige Welshman begon het seizoen al T1, al bleek al gauw dat hij niet veel meer was dan een marionet van Kompany. Na een povere 6 op 27 in de competitie werd Davies begin oktober opgevolgd door Franky Vercauteren.

De voorbije vier maanden leverde Davies goed werk als veldtrainer, maar toch koos het jeugdproduct van Manchester United uiteindelijk voor een vertrek in het Astridpark. Uit het drukke organigram van de recordkampioen kan zo alvast al één naam geschrapt worden.

Advertentie