Saïd Chabane, de voorzitter van de Franse eersteklasser Angers, is aangehouden op verdenking van seksuele mishandeling. Dat bevestigde de procureur van Angers. De 55-jarige Chabane zou “zijn functie als machthebber hebben misbruikt.”

Chabane werd woensdagochtend om 8 uur aangehouden in het kader van een onderzoek dat al sinds 7 januari naar hem liep. Het onderzoek werd ingesteld na een klacht van een personeelslid van de club. De vrouw claimde het slachtoffer te zijn geworden van seksuele agressie en in navolging van haar hebben intussen ook nog twee andere mogelijke slachtoffers een klacht ingediend.

De aanhouding van voorzitter Chabane is zowat het enige dat een beetje kleur geeft aan het seizoen van Noir et Blanc. Angers staat momenteel op een kleurloze dertiende plaats in de Ligue 1 en verloor dinsdag nog met 1-0 van het geplaagde AS Monaco. Bij het West-Franse team staan twee oude bekenden onder contract: ex-Club Brugge-doelman Ludovic Butelle (36) houdt er de bank warm en onze landgenoot Baptiste Guillaume (24) wordt momenteel door l’SCO uitgeleend aan tweedeklasser Valenciennes.

Advertentie