Wekelijks duiken er onbekende en nieuwe talenten op, zowel op de Belgische velden (Vranckx, De Ketelaere, Van Hecke, Kana…) als in onze naburige landen. Daarom schotelen wij jullie wekelijks één onbekend talent voor. Het talent van deze week is te vinden in de Franse Ligue 1: El Bilal Touré.

Touré is 18 jaar, speelt als diepe spits en is ploeggenoot van Thomas Foket bij Reims. Touré speelde tot voor kort nog in zijn geboorteland Mali bij AFP, maar kwam deze wintermercato over naar Stade de Reims.

Speelkansen of wedstrijdselecties had Toure nog niet gekregen – hij werd in eerste instantie aangetrokken voor de beloftenploeg -, maar deze week zat hij ietwat verrassend in de selectie voor de wedstrijd tegen Amiens. Helemaal verrast zal Touré geweest zijn toen David Guion hem meteen in de basis zette en hem dus verkoos boven vaste spits Anastasios Donis.

De wedstrijd zelf kon niet slechter beginnen voor Reims want al na 7 minuten kon Alioui een afgeweken schot van dichtbij binnentikken en zo voor de vroege 1-0 tekenen. Het was pas na 37 minuten voetballen dat we El Bilal Toure voor het eerst zagen. Met wat geluk kreeg hij de bal pardoes in de voeten, waarna hij de bal snoeihard tegen de handen van verdediger Capelle trapt. Enkele seconden later kon Touré vanop elf meter zijn eerste doelpunt voor Reims maken. Met een op de Pogba-penalty lijkende strafschop trapte hij de bal onhoudbaar voorbij ex-Club Brugge-keeper Butelle in de rechterbenedenhoek.

Het was misschien niet het állerbeste debuut, maar je valt op als je meteen scoort in je eerste wedstrijd voor je nieuwe club en in je eerste wedstrijd in Europa. Hij had natuurlijk ook het lef om de elfmeter op te eisen en zijn ploegmaats hadden voldoende vertrouwen in het talent om hem die last op zijn jonge schouders te laten dragen. El Bilal Touré is dus zeker iemand om in de gaten te houden de komende maanden in de Ligue 1.