Morgen, 9 februari, zal er in 1A en 1B niet gevoetbald worden. Dat maakte de Pro League zopas bekend. Door de aangekondigde storm Ciara van morgen kan de veiligheid niet gegarandeerd worden.

Eerder vandaag werd met Waasland-Beveren – KV Kortrijk al een eerste wedstrijd afgelast onder invloed van de aangekondigde storm Ciara. De wedstrijd was gepland voor morgenavond met aftrap om 20u.

De burgemeester en veiligheidsdiensten konden naar eigen zeggen de veiligheid niet garanderen met voorspelde windstoten van meer dan honderd kilometer per uur en de bijhorende code oranje, aangegeven door de overheid.

Al snel kwam het bericht dat de twee andere voor morgen voorziene wedstrijden ook niet zouden doorgaan. Zo worden met Standard – Club Brugge en Antwerp – Genk twee toppers uitgesteld. Ook in de Proximus League wordt er morgen niet gevoetbald. Daar stond Westerlo – Lokeren op het programma.

Frank Deboosere: “Het is lang geleden dat we nog zo’n zware storm hebben gekregen. Net omdat het zo lang geleden is, zit er heel wat los in de natuur. Dat gaat allemaal waaien, dus we verwachten serieuze schade. Laten we hopen dat het bij materiële schade blijft.”

Er zijn nog geen nieuwe data bekend.