Fuat Çapa heeft een nieuwe uitdaging gevonden in Turkije. De Turkse Belg wordt de nieuwe trainer van Kasımpaşa SK, de club die hij in 2011 al even aan het roer stond. Mickaël Tirpan, Anıl Koç en Dieumerci Ndongala krijgen dus een landgenoot als trainer.

Voor de 51-jarige Çapa is het zijn eerste trainersopdracht sinds hij in september vorig jaar vertrok bij Eskisehirspor. De Turkse Belg startte zijn trainerscarrière bij onder andere KV Turnhout, Patro Maasmechelen, Verbroedering Geel en VW Hamme, maar sinds hij in 2007 zijn eerste kans in Turkije kreeg van Gençlerbirliği coachte hij vooral in zijn geboorteland. Çapa was als trainer ook actief in Nederland (MVV, RBC Roosendaal) en Zwitserland (FC Wil 1900).

Çapa staat bij Kasımpaşa voor een moeilijke opdracht. Na twintig speeldagen staat de club van Belgen Mickaël Tirpan, Dieumerci Ndongala en Anıl Koç voorlaatste in de Süper Lig. Zondag krijgt Çapa met Galatasaray meteen een taaie klant over de vloer.

Advertentie