Emmanuel Adebayor (35) gaat een nieuw continent verkennen. De Togolees met ook een Nigeriaans paspoort zat sinds begin december zonder club, nadat hij Kayserispor uit de Süper Lig na amper enkele maanden verliet. De spits voetbalde dankzij passages bij onder meer AS Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid en Tottenham een knap cv bij elkaar en voegt daar nu nog Club Olimpia uit Paraguay aan toe.

In januari 2017 sloot Adebayor zijn Engels avontuur, gevolgd door een half seizoen clubloosheid, af en verhuisde hij naar de Turkse competitie. Na twee-en-een-half jaar bij Basaksehir, waarin hij het met 28 treffers uit 76 duels al bij al behoorlijk deed, tekende hij afgelopen zomer dus bij Kayserispor.

Dat verhaal bereikte sneller dan verwacht een einde, na een doelpunt tegen Besiktas (4-1-nederlaag) kondigde hij zijn afscheid bij de club aan. “Dit zijn moeilijke beslissingen en het was lastig voor mij. Een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven.”

In Zuid-Amerika tekent Adebayor nu een contract bij de Paraguayaanse landskampioen, de ploeg waar Roque Santa Cruz de kapiteinsband draagt.