Ondanks het spijtige feit dat Ciara er dit weekend alles aan gedaan heeft om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk zou gevoetbald worden, is er er toch weer een jonkie die er dit weekend bovenuit stak: Musa Barrow (Bologna Fc).

Op vrijdagavond zullen heel wat scouts een nieuwe naam op hun lijstje hebben gezet: Musa Barrow. De 21-jarige Gambiaan die door Atalanta aan Bologna word uitgeleend (met een aankoopoptie van +- 18 miljoen euro), was vrijdagavond omstreeks 22:15 de held van Bologna in het Stadio Olimpico op bezoek bij AS Roma.

Het was nog maar de tweede basisplaats voor Barrow dit seizoen en het was dus ergens ook wel een kleine verrassing dat hij startte tegen de Romeinen. Maar als je na 15 minuten spelen met een prachtige voorzet met de buitenkant van je voet een ploeggenoot een niet te missen kans aanbiedt, dan is het duidelijk dat de coach de juiste man op het veld heeft gezet.

Enkele minuut later zorgt ex-Club Brugge-speler Stefano Denswil vrij ongelukkig met een eigen doelpunt voor de 1-1. Musa Barrow liet dit niet aan zijn hart komen en zorgde zelf voor de 1-2 én de 1-3. Roma kwam wel nog tot 2-3 terug, maar verder dan dat geraakte het niet meer. Zo won Bologna dankzij – misschien wel hun nieuwe ster – Musa Barrow voor het eerst sinds 2012 (toen ging Lazio voor de bijl, ook met 2-3) in de Italiaanse hoofdstad.