Martin Braithwaite mag zich opmaken voor een droomtransfer naar Barcelona. De 28-jarige aanvaller van CD Leganés, dit seizoen goed voor acht goals, moet bij Barcelona de spitsenarmoede oplossen. Door de langdurige blessures van Ousmane Dembélé en Luis Suárez kreeg Barcelona toestemming van de Spaanse voetbalbond om buiten de transferperiode versterking te halen.

Het zit Barcelona dit seizoen niet echt mee qua aanvallers. Zowel Luis Suárez als Ousmane Dembélé zijn voor de rest van het seizoen out, waardoor de spoeling voorin erg dun is geworden. Zo dun dat Barcelona in aanmerking komt voor een speciaal artikel van de Spaanse voetbalbond dat toelaat om een vervanger binnen te halen buiten de transfermercato.

Verschillende namen deden de voorbije dagen de ronde, waaronder Willian José (Real Sociedad), Angel Rodriguez (Getafe), Lucas Perez (Alavés), Ante Budimir (Mallorca) en Martin Braithwaite (Leganés). Volgens de Spaanse media zou Barcelona gekozen hebben voor Braithwaite, een 28-jarige Deen die sinds afgelopen zomer uitkomt voor CD Leganés. Braithwaite scoorde dit seizoen acht keer voor los Peperinos: zes keer in La Liga en twee keer in de Copa del Rey. Met zijn zes competitiegoals staat Braithwaite, die een afkoopclausule van 20 miljoen euro in zijn contract heeft, slechts gedeeld 24e in de topschutterslijst van La Liga.

Advertentie