Vanavond nemen Dortmund en PSG het tegen elkaar op in de Champions League. Tien jaar geleden waren beide teams groepsgenoten in de Europa League. Toen eindigde de wedstrijd in Dortmund op een 1-1-gelijkspel.


Weidenfeller; Piszczek, Subotic, Hummels, Dedê; Sahin, Bender (Götze); Blaszczykowski (Feulner), Kagawa (Lewandowski), Groẞkreutz, Barrios


Edel; Jallet, Camara, Sakho, Tiéné; Sessègnon, Bodmer (Clément), Makélélé, Nenê (Chantôme); Luyindula, Erdinc (Hoarau)


Op 21 oktober 2010 opende Nuri Sahin de score vanop de stip, invaller Chantôme hing de bordjes in de slotfase terug gelijk. De thuisploeg was met de beste bedoelingen aan de partij begonnen, zette hoog druk en had de beste kansen. Na de openingstreffer voetbalde PSG zich echter meer en meer in de wedstrijd, wat hen uiteindelijk dus nog een mooi punt opleverde.

De Parijzenaars werden uiteindelijk groepswinnaar. BVB moest Sevilla voor zich dulden en zag zijn Europees avontuur vroegtijdig beëindigd. Dat seizoen werd desondanks memorabel voor Dortmund, want het pakte zijn vierde Duitse landstitel.

Drie spelers van toen kunnen ook vandaag in actie komen: Mats Hummels, Lukasz Piszczek en Mario Götze. De twee genoemde verdedigers starten straks allicht net als tien jaar geleden in de basis, terwijl de enige doelpuntenmaker van de WK-finale in 2014 opnieuw op de bank wordt verwacht.