Rangelo Janga ruilt de Kazachse steppe voor de Zwitserse Alpen. De 27-jarige aanvaller, die in 2018 even voor AA Gent voetbalde, wordt door FC Astana tot het einde van het seizoen uitgeleend aan FC Lugano.

Janga is stilaan bezig aan een wereldreis. De in Rotterdam geboren international van Curaçao speelde in Nederland bij Willem II, Excelsior en FC Dordrecht. Daartussen speelde hij ook een seizoen bij het Cypriotische Omonia Aradippou. Na anderhalf seizoen bij AS Trenčín speelde hij in het seizoen 2017/18 even voor AA Gent, om vervolgens naar het Kazachse Astana te trekken. Zijn volgende bestemming is nu Zwitserland.

Astana was eigenlijk van plan om Janga aan een Chinese club te verkopen, maar dat ging vanwege het coronavirus niet door. “Intussen ben ik blij hier te zijn en deze ervaring te kunnen beleven”, zei Janga, De voormalige Buffalo vond bij Astana elf keer de weg naar de netten in 64 officiële wedstrijden.

Advertentie