In de Engelse competitie is Liverpool goed op weg om zijn eerste titel in 30 (!) jaar te pakken. Maar ook naast het veld wordt er op Anfield hard gewerkt. In 2016 werd hun vernieuwde hoofdtribune geopend, tegen 2022 moeten er ook aan Anfield road endzo’n  7.000 zitjes bijkomen.

Het is nog maar van 2016 geleden, maar ze zijn in Liverpool opnieuw bezig met plannen voor een uitbreiding van Anfield. Toen was het de beurt aan de ‘Main stand’, nu zijn de plannen voor de ‘Anfield road end’ voorgesteld. Momenteel kunnen er aan de overkant van The Kop 8.962 supporters plaatsnemen, waaronder de uitsupporters. Een vernieuwing van de tribune zou 7.038 zitjes extra opleveren.

Het werk aan het nieuwe stadion zou in de herfst van dit jaar al beginnen met de aanleg van de basisstructuur. Aan het einde van volgend seizoen zal het bovenste vak opengebroken worden om zo de tribune op te trekken naar de hoogte van de hoofdtribune. Dat zou allemaal klaar moeten zijn tegen de start van het nieuwe seizoen in 2022.

Voor het design is er opnieuw gekozen voor KSS architects uit Princeton. Zij lagen ook aan de basis van de nieuwe hoofdtribune en het nieuwe Kirkby-oefencomplex dat tegen volgend seizoen Melwood moet vervangen. Voor de constructie zal Anfield Road tijdens de werken gesloten blijven. Het plan is niet om de weg volledig te verwijderen, wel wordt ze verplaatst en rond de nieuwe tribune heraangelegd.

Dit alles moet de capaciteit van 54.074 naar 61.000 verhogen. Daarmee wordt Liverpool de club met de derde meeste zitplaatsen in de Premier League. Enkel Old Trafford (74.879) en het Tottenham Hotspur Stadium (62.062) blijven Anfield dan nog voor.

Advertentie