Wayne Rooney is op zijn 34ste nog niet versleten. De aanvaller speelt momenteel voor Derby County in de Engelse Championship, waar vrijdagavond in de wedstrijd tegen Fulham een jubileumwedstrijd op hem wacht.

De voormalige Engelse international rond straks de kaap van 500 competitiewedstrijden in eigen land. Een indrukwekkend cijfer, dat er komt na een dusver even indrukwekkende carrière.

De meeste wedstrijden in Engeland speelt Rooney voor Manchester United, waar hij als spits van het nationale elftal helemaal doorbreekt. In 393 Premier League-wedstrijden scoort hij voor The Red Devils 183 keer en is daarbij goed voor 108 assists.

Zijn debuut in Engeland maakt Rooney in 2002, bij de club van zijn hart Everton. De ploeg uit Liverpool neemt het op 17 augustus 2002 in eigen stadion op tegen Tottenham. Rooney verschijnt in de openingswedstrijd van het seizoen aan de aftrap en mag 67 minuten meespelen. Op dat moment is de piepjonge aanvaller slechts 16 jaar en 297 dagen oud en daarmee ook de op één na jongste debutant voor The Toffees. Voor Everton speelt Rooney in totaal 98 competitiewedstrijden, waarin hij 25 keer raak treft en goed is voor drie assists.

In 2018 verlaat Rooney Engeland en trekt hij naar de Verenigde Staten, waar hij aan de slag gaat bij D.C. United. Na een avontuur van anderhalf jaar in Amerika keert de Engelsman terug naar zijn thuisland, waar hij sinds januari uitkomt voor Derby County in de Engelse Championship. Voor de ploeg van Nederlander Phillip Cocu heeft hij dusver acht wedstrijden op de teller staan, met twee doelpunten en evenveel assists als resultaat. Vrijdagavond speelt Rooney tegen Fulham zijn 500ste wedstrijd in Engeland.

In zijn loopbaan in Engeland speelde hij dusver het vaakst tegen Arsenal: 29 wedstrijden. De meeste doelpunten scoorde hij tegen Newcastle United met vijftien stuks.