Liverpool verloor dinsdagavond de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid met 1-0 in het Wanda Metropolitano. Als klap op de vuurpijl viel ook kapitein Jordan Henderson uit in de slotminuten. Eerst leek het alsof er niks ernstig aan de hand was, maar na een scan bleek de revalidatieduur langer dan verwacht.

De kapitein van The Reds werd noodgedwongen gewisseld door Liverpoolcoach Jürgen Klopp nadat hij neerging met een blessure aan de hamstring. Klopp maakte zich aanvankelijk niet te veel zorgen: “Ik hoop dat Henderson zijn vervanging aanvroeg uit voorzorg, Jordan was zelf niet echt ongerust.”

Op de persconferentie van vrijdag nam de Duitse trainer al een andere toon aan. Hij bevestigde dat Henderson onder de scanner was geweest en die had uitgewezen dat Hendo voor minstens drie weken in de tribune zal moeten toekijken. Klopp reageerde met een positieve ondertoon: “Het kon erger geweest zijn. Het is maar de hamstring, daar hebben we genoeg voorbeelden van gehad in de Premier League. Hij zal ongeveer drie weken niet beschikbaar zijn, en dat is niet leuk natuurlijk.”

Gelukkig voor Liverpool heeft Klopp nog andere opties op het middenveld om de blessure op te vangen. James Milner en Alex Oxlaide-Chamberlain zijn bij de gegadigden om de belangrijke positie van de man met de armband op te vullen. Liverpool voert de Premier Leaguetabellen aan en heeft een stevige voorsprong op de tweede in de stand, Manchester City. De club hoeft nog maar vijf wedstrijden te winnen en is dan al zeker van het kampioenschap. Ook de terugwedstrijd van de achtste finale van de Champions League moet nog gespeeld worden. Hoewel Liverpool dus een tegendoelpunt slikte in de heenwedstrijd, maakt het nog steeds kans op kwalificatie voor de kwartfinale.