Eden Hazard is pas net terug uit blessure, maar gisteren moest hij tijdens het duel tegen Levante in de 67e minuut opnieuw geblesseerd het veld verlaten. Vanochtend hebben de medische onderzoeken een stressfractuur in de enkel geconstateerd. Onze landgenoot zal minstens een maand onbeschikbaar zijn. De Spaanse sportkrant MARCA vreest zelfs dat het seizoen van Hazard volledig over is.

Iets voorbij het uur bleef Hazard op de grond liggen na een onschuldige actie zonder tegenspeler in de buurt. Hij probeerde nog even verder te doen, maar het werd al snel duidelijk dat hij gewisseld moest worden. Heel Madrid en België hoopten dat de blessure zou meevallen, maar de woorden van Zidane achteraf waren onheilspellend. ‘Het ziet er niet goed uit, hij werd opnieuw geraakt aan dezelfde enkel’, aldus Zidane.

Het werd zelfs nog een complete baaldag voor Real Madrid. Op het moment dat Hazard het veld verliet, stond het nog 0-0. Maar iets later kon Morales vanop een spectaculaire plaats Courtois verrassen met een geweldig schot. Zo verliest de Koninklijke niet alleen zijn topaankoop, maar ook zijn leidersplaats. Barcelona deed namelijk wel wat het moest doen door met 5-0 te winnen van Eibar, met onder meer vier goals van ene Lionel Messi.

Hoe lang Hazard effectief buiten strijd gaat zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Hij mist wel al zeker de belangrijke confrontaties met Manchester City en Barcelona. Veel wedstrijden zal hij dus niet meer spelen dit seizoen. En zo is het toch wel een teleurstellend debuutseizoen geweest voor hem bij Real. We kunnen met z’n allen enkel maar hopen dat hij op tijd terug fit geraakt om nog te kunnen schitteren op het EK.