Waasland-Beveren neemt drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie afscheid van trainer Arnauld Mercier. De Waaslanders leken na een 9 op 9 rond de jaarwisseling gered, maar een 0 op 15 later staat de club laatste in de Jupiler Pro League. Assistent Dirk Geeraerd neemt voorlopig over.

Mercier was sinds augustus vorig jaar trainer van Waasland-Beveren. De 47-jarige Fransman was toen de opvolger van Adnan Čustović, die het seizoen gestart was met een povere 1 op 15. Mercier haalde de club snel weg van de laatste plaats, maar bleef altijd wel rond de degradatiestreep zweven. Waasland-Beveren sloot het kalenderjaar 2019 af met een hoopgevende 6 op 6 en breidde die knappe reeks in januari uit tot een 9 op 9, maar daarna stortte de fusieclub in. Na de recente 9 op 9 van Cercle Brugge kregen de Waaslanders dit weekend de rode lantaarn doorgespeeld.

Assistent Dirk Geeraerd, die de club in 2012 als hoofdtrainer naar de Jupiler Pro League loodste, neemt voorlopig het roer over van Mercier. Met nog drie speeldagen te gaan heeft Waasland-Beveren twintig punten, net als Cercle Brugge, dat evenwel een beter doelsaldo heeft dan de Waaslanders.