Leeds-doelman Kiko Casilla (33) heeft een stevige straf gekregen voor de racistische uitlatingen die hij tijdens de wedstrijd tegen Charlton geuit zou hebben ten aanzien van Jonathan Leko. De Spanjaard moet 8 wedstrijden toekijken vanuit de tribune, een boete betalen van omgerekend zo’n €70.000 én een antiracismecursus volgen.

Op 28 september verloor Leeds met 1-0 op bezoek bij Charlton Athletic. Het was een frustrerende wedstrijd voor de bezoekers, die 72% balbezit en een hele resem kansen lieten noteren. Dat kan echter geen reden zijn om het ‘n-woord’ te gebruiken en dus treedt de Engelse voetbalbond – met wat vertraging – hard op tegen de ex-speler van Real Madrid, die dit seizoen al 15 clean-sheets verzamelde in de Championship.

Uit het statement van Leeds United:
We would like to make it clear that we do not tolerate any form of discrimination within our football club and we are a leader in the fight against discrimination within our wider community. However, it is important to recognise that Kiko has always denied making any racist comment. The FA panel have based their decision on the balance of probability rather than proving Kiko to be guilty beyond reasonable doubt, which we have always believed is the more appropriate burden of proof.

Leeds, momenteel tweede in de stand, neemt het vanmiddag op tegen Hull City in het KCOM Stadium. Marcelo Bielsa zal allicht opteren voor het 19-jarige Franse talent Illan Meslier tussen de palen.