UPDATE 13/03 17u05: bij de Geschillencommissie vroeg Standard 3 wedstrijden schorsing waarvan 1 effectief. Vervolgens wilde de KBVB 4 speeldagen schorsing opleggen, waarna de Geschillencommissie de straf vastlegde op 5 wedstrijden (4 effectief). Standard ging in beroep en nu is de definitieve straf bekend: 3 wedstrijden effectief, oftewel het originele voorstel van de voetbalbond

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond wil Standardverdediger Zinho Vanheusden drie wedstrijden schorsen na zijn stevige overtreding in de wedstrijd tegen STVV. De jonge Limburger ging voor de bal, maar deed dat te wild en plantte zijn studs ongelukkig op het bovenbeen van Alexandre De Bruyn.

Het is nog niet duidelijk of Standard in beroep gaat tegen het schorsingsvoorstel. Het feit dat de rode kaart al getrokken werd in de eerste helft en daardoor een grote invloed had op de wedstrijd, kan gebruikt worden om te stellen dat speler en club al deels gestraft zijn.

Als Vanheusden effectief drie wedstrijden vanuit de tribune moet toekijken, mist hij de laatste match van de reguliere competitie op Zulte Waregem en de eerste twee speeldagen van Play-off 1.

De kans bestaat dat Moussa Sissako volgend weekend gekozen wordt als vervanger van Vanheusden. In dat geval zou de van PSG gehuurde verdediger debuteren voor Standard in de wedstrijd tegen zijn broer Abdoulaye.

Advertentie