Gilles Dewaele is vanaf volgend seizoen een speler van KV Kortrijk. De 24-jarige West-Vlaming komt na dit seizoen over van 1B-club KVC Westerlo. De verdediger zette zijn handtekening onder een driejarig contract.

Dewaele genoot zijn opleiding bij Cercle Brugge, waarvoor hij op 25 oktober 2013 zijn profdebuut maakte. Cercle speelde toen 1-1 gelijk op het veld van AA Gent. Dewaele viel na 76 minuten in. In augustus 2017 tekende hij een driejarige verbintenis in het Kuipke, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde in het team van Bob Peeters.

Dewaele is een rechtsachter die gekend staat om zijn aanvallende capaciteiten. Zo scoorde hij dit seizoen al 5 keer en gaf hij 3 assists. Cijfers die voor een verdediger niet verkeerd zijn.

KVK bevestigde de transfer vrijdag met onder meer een video vol sociaal contact. De club gaf aan dat de opnames ervan enkele weken geleden plaatsvonden.