Peter Whittingham (35), ex-middenvelder van onder andere Aston Villa en Cardiff City, is twaalf dagen na zijn val van een trap overleden. De voormalige middenvelder lag in een coma nadat hij in een pub in Cardiff van de trap was gevallen, maar bezweek gisteren aan zijn verwondingen.

Whittingham speelde het grootste deel van zijn carrière in de Championship, maar had ook zes seizoenen Premier League-ervaring. De Engelsman begon zijn carrière in het seizoen 2002/03 bij Aston Villa, maar na uitleenbeurten aan Burnley en Derby County trok hij in januari 2007 naar Cardiff City. Anderhalf jaar later bereikte hij de finale van de FA Cup met de Welshe club, maar die verloor hij met 0-1 van Portsmouth. Na tieneenhalf seizoen bij Cardiff sloot hij in het seizoen 2017/18 zijn carrière af bij Blackburn Rovers in de League One.

Op zaterdag 7 maart maakte Whittingham een ongelukkige val in een pub in Cardiff, waar hij een rugbywedstrijd tussen Engeland en Wales had gevolgd. De 35-jarige Engelsman lag sindsdien in een coma en bezweek gisteren aan zijn hoofdwonde.