Na anderhalf jaar bij het Zwitserse FC Basel keert Edon Zhegrova op 1 juli terug naar zijn moederclub KRC Genk. Basel lichtte de aankoopoptie van 3,5 miljoen euro op de Kosovaar niet en zo is Zhegrova in principe opnieuw een speler van blauw-wit.

Edon Zhegrova dropte vorig seizoen eind januari een klein bommetje in de Luminus Arena. Zhegrova was niet tevreden met de kansen die hij slechts sporadisch kreeg van coach Philippe Clement en stuurde zijn kat naar de trainingen. FC Basel bood een oplossing voor de Kosovaar en huurde hem voor anderhalf seizoen van Genk. Voor de Limburgers werd het uiteindelijk een positieve zaak, want daardoor haalden ze Junya Ito weg uit Japan.

Ook in Zwitserland kon de winger de verwachtingen niet helemaal inlossen. Op anderhalf jaar tijd speelde hij er 27 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en vier keer een assist afleverde. Dit seizoen stond zijn teller op 14 wedstrijden met twee doelpunten en drie assists.

Het valt nog af te wachten of Zhegrova in de plannen van Hannes Wolf zal passen en of de Kosovaar de knop heeft kunnen omdraaien.