Je zou het niet meer verwachten in deze coronatijden, maar STVV heeft de opties in de contracten van vier spelers gelicht. Het gaat om Pol García, Alexandre De Bruyn, Nelson Balango en Hamza Masoudi. Alle vier liggen ze nu minstens tot 2021 onder contract op Stayen.  

Het coronavirus gooit niet alleen de voetbalkalender overhoop, maar ook de transfermarkt. Dinsdag 31 maart was de laatste dag voor clubs om de optie die sommige spelers in hun contract hebben te lichten. Omdat met zo’n optie vaak een loonsverhoging gepaard gaat, lieten veel clubs dat in deze financieel onzekere coronatijden na. Onder andere Nicolas Penneteau (Charleroi), William Dutoit (KV Oostende), Beni Badibanga (Waasland-Beveren) en Marvin Baudry (Zulte Waregem) zullen op 30 juni meer dan waarschijnlijk transfervrij zijn.

Anders is het bij STVV. De Kanaries lichtten de opties in de contracten van Pol García (25), Alexandre De Bruyn (25), Hamza Masoudi (20) en Nelson Balongo (20). García ligt nu tot 2022 onder contract op Stayen, de rest tot 2021. García is al twee seizoenen een vaste waarde bij de Limburgers, De Bruyn brak dit seizoen door. Masoudi en Balongo staken dit seizoen voor het eerst de kop op bij de hoofdmacht van STVV.

Advertentie