Geen voetbal meer in Nederland dit seizoen, zo besloot de KNVB. De competities op het hoogste niveau werden wegens de coronapandemie vroegtijdig stopgezet. Van kampioenen, degradanten en promovendi is dit seizoen geen sprake. Iets waar ze vooral in de eerste divisie niet om kunnen lachen.

Vorige week besliste de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) om de Eredivisie en de eerste divisie stop te zetten. Tot 1 september zal er op de twee hoogste niveaus niet meer gevoetbald worden. Er werd beslist om dit seizoen geen kampioen aan te duiden. Daarnaast zullen er ook geen ploegen degraderen naar de eerste divisie, alsook niet promoveren naar de Eredivisie.

Een beslissing waar niet iedereen tevreden mee is. Cambuur en De Graafschap, de nummers één en twee uit de eerste divisie, vinden dat ze op basis van hun prestaties en behaalde punten doorheen het seizoen recht hebben op promotie. In Nederland stijgen de eerste twee ploegen in de eerste divisie normaal rechtstreeks naar de Eredivisie.

De fans van beide ploegen sloegen ondertussen de handen in elkaar en zijn een petitie gestart in de hoop hun ploeg volgend seizoen alsnog te zien starten in de Eredivisie. Zo’n 20.000 fans hebben reeds hun digitale handtekening gezet.

Advertentie