Nu er tijdens de coronacrisis veel tijd is om de transfermarkt af te speuren, komt bij sommige clubs de geruchtenmolen al vroeger op gang dan normaal. Zo ook in Duitsland bij Bayern München. De Bayern München-directeur, Hasan Salihamidzic, heeft in Der Kicker een tipje van de sluier opgelicht over wat er deze zomer moet gehaald worden.

De Duitse krant BILD heeft dit artikel duidelijk ook gelezen en ging zelf nog een stap verder. Salihamidzic gaf aan een ‘internationale superster’ en een ‘toptalent uit Europa’ te willen halen. Maar BILD zegt zelf dat het weet om welke twee voetballers het gaat. Leroy Sané wordt al heel lang gevolgd door de Duitse recordkampioen, evenals de tweede naam. Sergino Dest leek al zo goed als zeker naar het zuiden van Duitsland te trekken, een kwestie van tijd werd gezegd.

Maar er is mogelijk sprake van geluk bij een ongeluk voor de Ajax-fans, zo zou de transfer van Dest on hold gezet worden wegens het coronavirus en zijn er plots meer vragen dan antwoorden rond de overgang. Volgens Voetbal International was de transfer van de Amerikaanse international bijna rond, maar zou Dest nu toch nog minstens één jaar bij Ajax blijven spelen. Trainer Hansi Flick wilde eigenlijk al in de winterse transferperiode een rechtsback naar München halen, maar dat bleek toen moeilijker dan gedacht.

Ook dit blijft voor de komende zomer het doel, zo luidt de berichtgeving. Aangezien de transfer van Dest toch niet zo zeker meer is, komen er ook andere namen op de voorgrond. Volgens BILD is Achraf Hakimi een grote kanshebber, al zou Real Madrid daar graag 50 miljoen euro voor ontvangen, wat Bayern toch wel veel vindt. Ook Benjamin Henrichs, rechtsback van AS Monaco, geldt als een optie om de overstap te maken en zou een pak goedkoper zijn dan Hakimi.

Advertentie