De Women’s Super League, de hoogste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal, breidt volgend seizoen uit van 6 naar 10 clubs. Vandaag kregen de huidige eersteklassers, die een dossier hadden ingediend, groen licht van de Licentiecommissie. Daarnaast zullen volgend seizoen ook SC Eendracht Aalst, FC Fémina White Star Woluwe, Zulte Waregem en Charleroi actief zijn in de hoogste klasse. 

De vier nieuwkomers komen terecht in een reeks met landskampioen Anderlecht, AA Gent, Club Brugge, OH Leuven, Racing Genk en Standard. Naast de vier nieuwkomers was er nog een vijfde club die een licentie had aangevraagd, maar DVC EVA’s Tienen kreeg geen goedkeuring van de Licentiecommissie. Tienen eindigde pas negende in de eerste nationale afdeling, waardoor ze de promotie niet op sportieve basis konden afdwingen. Zij zullen volgend seizoen dan ook in deze divisie actief blijven.

SC Eendracht Aalst kroonde zich tot kampioen in eerste nationale en kon net als FC Fémina White Star Woluwe op sportieve basis de promotie bewerkstelligen. De opvallendste nieuwkomer is Charleroi, de Zebra’s hadden nog geen vrouwenploeg maar zullen volgend seizoen meteen op het hoogste niveau uitkomen doordat ze, net als SV Zulte Waregem, een licentie hadden ingediend zoals reglementair voorzien is voor alle clubs uit de Pro League.