De wegen van ADO Den Haag en Alan Pardew scheiden. De 58-jarige coach stond nog maar sinds afgelopen winter aan het roer bij De Residentieclub. Het bestuur liet hem vandaag weten dat zijn éénjarige contract niet verlengd wordt. Ook assistenten Chris Powell (50) en Paul Butler (34) zullen niet terugkeren naar het Cars Jeans Stadion.

ADO Den Haag was het eerste avontuur buiten Groot-Brittannië voor de Engelse oefenmeester. Daarvoor wisselde Pardew succes en mindere periodes af bij Reading, West Ham United, Charlton Athletic, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwhich Albion.

Op 2 januari werd Pardew officieel voorgesteld bij De Residentieclub waar hij de opgestapte Fons Groenendijk opvolgde. Na de bekendmaking van zijn afscheid liet de Engelsman een korte boodschap achter voor de fans op de website van de club: “Ik wil iedereen bij ADO Den Haag bedanken voor de afgelopen maanden. In het bijzonder de spelers, die alles hebben gegeven op het veld. Tevens wil ik, ook namens Chris, Mohammed Hamdi en grootaandeelhouder United Vansen bedanken voor hun steun. Ik koester positieve gevoelens voor deze club en heb genoten van de passie van de fans. Ik kijk terug op een mooi avontuur in Nederland. Het is jammer dat de samenwerking eindigt, maar ik wens ADO Den Haag veel succes in de toekomst.”

Door de coronacrisis zat de Engelsman maar 8 wedstrijden op de bank, waarin hij slechts één keer de drie punten kon pakken. Pardew vocht met ADO Den Haag dan ook tegen de degradatie, door de vroegtijdige stopzetting van de competitie eindigde de club uiteindelijk op een 17de plaats in de Eredivisie. Omdat de KNVB afgelopen week besliste dat er dit seizoen geen stijgers en dalers zijn, zal ADO ook volgend seizoen nog op het hoogste niveau aantreden.