Zien we dit seizoen nog voetbal? Als het van Michel D’Hooghe afhangt niet. De voorzitter van het medische comité van de FIFA is van mening dat het risico door het coronavirus te groot is om op een veilige en verantwoorde manier te voetballen, laat staan met publiek.

Michel D’Hooghe (74) ziet de sport- en voetbalcrisis die de coronapandemie met zich meebrengt niet graag gebeuren, maar haalt als medisch comité-voorzitter van de FIFA aan dat we de volksgezondheid niet nóg meer in gevaar moeten brengen door voetbalcompetities opnieuw te hervatten: “De overheid van elk land zal beslissen of ze hun kampioenschappen en competities al dan niet zullen stopzetten. Ik stel vast dat de beslissing om het seizoen te beëindigen in veel landen al genomen is. Ik denk dat andere landen de komende dagen zullen volgen.” 

“Ik vind het een jammere zaak, want ik zou ook graag opnieuw voetbal willen zien, maar we moeten realistisch blijven. De gezondheid primeert en we moeten het lot ook niet gaan uitdagen. Voetbal mag geen kwestie van leven en dood zijn”, aldus de gewezen voorzitter van de Belgische Voetbalbond en Club Brugge. Eerder stelde D’Hooghe al voor om pas in september terug te beginnen met voetballen.