Ondanks het feit dat PSG werd uitgeroepen tot de kampioen dit seizoen, gaat het niet erg goed met de club. De Parijzenaars hebben een enorme loonlast door het grote aantal sterren in de ploeg, maar ook in deze tijden van corona moeten de lonen betaald worden. En dat zonder wedstrijden en tv-inkomsten.

L’Équipe komt nu naar buiten met hallucinante cijfers. De Parijzenaars zouden afstevenen op een verlies van 215 miljoen euro. Wat het erger maakt, is dat de eigenaren van PSG deze keer de geldbuidel niet kunnen opentrekken en het verlies dus onafwendbaar lijkt. Door de vele uitgaven van de club sinds de overname van Qatar Sports Investments kan men niet zomaar grote sommen in de club pompen. Voeg daar nog eens aan toe dat PSG met een vergrootglas wordt bekeken door de FIFA in verband met Financial Fair Play en je weet dat het moeilijk wordt.

Veel fans maken nu zelf al de conclusie dat er spelers zullen moeten verkocht worden. De naam die het vaakst naar voren komt, is Neymar. De geruchten dat Barcelona hem zou willen terughalen gaan al langer mee, maar de grootste reden zou de loonlast kunnen zijn. Neymar verdient in Parijs maar liefst 36 miljoen euro per jaar, een zelfs naar voetbalnormen gigantisch hoog cijfer.

Voorzitter Al-Khelaifi onderhandelt nu met de spelers om de lonen tijdelijk te verminderen, daarin verwijst hij naar andere grote clubs zoals Juventus. De Italiaanse topclub spaarde hier maar liefst 90 miljoen euro mee uit. Als de spelers grote delen van hun lonen gaan afstaan, kan de schade nog te herstellen zijn voor PSG. De voorzitter van de Parijse club probeert intussen de druk wat op te voeren door in de pers. “Ik verwacht dat de spelers een bijdrage leveren”, liet hij noteren in L’Équipe.

Advertentie