Het onbegrip over de situatie met Moeskroen leeft nog volop in de publieke opinie, maar amper twee dagen later geeft het BAS een club dan toch ongelijk. Tubeke is het kind van de rekening. Zo zakt de club af naar de tweede amateurklasse.

Tubeke heeft dat zelf laten weten via een mededeling op zijn Facebookpagina. De club liet daarin weten dat AFC Tubize in eerste instantie gebuisd was voor maar liefst 34 van de 35 punten. Op enkele weken tijd heeft de club toch nog 33 van de 34 gebuisde punten kunnen ophalen. Een “plenair auditverslag” van het begrotingsjaar ontbrak echter nog in het dossier. “Vanwege COVID-19 (overmacht)”, geeft de club aan in het statement. Heel zuur dus dat net één – belangrijk – punt zorgt voor zo’n hard besluit.

Tubeke zakt zo een jaar nadat het al zakte uit 1B verder door naar de tweede amateurklasse. Al is dat geen grote verrassing, de club hing namelijk al even vast op de voorlaatste plek in de eerste amateurklasse. Ondanks het harde verdict blijft de clubleiding positief over de toekomst. “Naast onze huidige teleurstelling kijken we nu ook met sereniteit en ambitie naar de toekomst om op een gestructureerde manier en in overeenstemming met onze engagementen ons sportief herstel te verzekeren.”

In het seizoen 2008-2009 kwam de club voor het eerst in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal terecht. Dat was eigenlijk al zeer opmerkelijk, de club speelde tien jaar eerder namelijk nog in de vierde klasse. Begin jaren 90 kwamen de Waals-Brabanders zelfs uit in tweede provinciale. Er blijkt een strijd verloren voor Tubeke, maar de club leeft nog.

Advertentie