Kevin Vandenbergh maakt de overgang van Aarschot naar K. Ramsel FC, een club uit de Antwerpse vierde provinciale D, dat kondigt de club aan op zijn Facebookpagina. De ex-Rode Duivel wil er “meebouwen aan een nieuwe ploeg en een goede groep vormen in dit project”.

Vandenbergh begon zijn carrière bij de jeugd van Westerlo en stroomde door naar het eerste elftal van de toenmalige eersteklasser. De jonge spits deed het uitstekend bij de de Kemphanen en versierde een transfer naar landskampioen Racing Genk. In zijn eerste seizoen kwam de goaltjesdief 15 keer tot scoren. De Bonheidenaar groeide uit tot een lieveling van het Genkse publiek en werd zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg door toenmalig bondscoach Aimé Antheunis. Vandenbergh maakte zijn debuut in het Koning Boudewijnstadion tegen Bosnië op 26 maart 2005. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn vader Erwin Vandenbergh die in de jaren ’80 furore maakte in het rode shirt. In totaal speelde de aanvaller van Racing Genk 13 keer voor de nationale ploeg waarin hij 3 keer tot scoren kwam. In de zomer van 2007 mocht Vandenbergh op zoek gaan naar een nieuwe club, ondanks het feit dat hij door zijn scorend vermogen krediet had opgebouwd bij de supporters.

Vandenbergh genoot toen de interesse van onder meer AZ, Roda JC en NAC, maar kwam terecht bij FC Utrecht, waar hij een 4-jarig contract ondertekende. Bij de Utrechtenaren werd hij aanzien als een groot talent, ze betaalden 1 miljoen euro waarmee hij de duurste transfer aller tijden werd. De Belg kon de hoge verwachtingen echter nooit inlossen en aasde op een terugkeer naar zijn vaderland. Hij werd eerst een seizoen uitgeleend aan Beerschot AC, maar kon bij zijn terugkeer geen basisplaats veroveren. Promovendus Eupen bood een uitweg. Ondanks enkele goede prestaties kon Vandenbergh de degradatie voor de Panda’s niet voorkomen. Door zijn ervaring was de gewezen Rode Duivel gegeerd wild op de transfermarkt. Bij KV Mechelen probeerde Vandenbergh zijn carrière te herlanceren, maar de overgang bleek een flop. In het geel-rode shirt kwam hij niet tot scoren.

Eerste liefde KVC Westerlo was Vandenbergh nog niet vergeten. In augustus 2012 ondertekende hij een 3-jarig contract in het Kuipje. Met de Kemphanen kon de ervaren spits de promotie afdwingen in het seizoen 2013/2014, al duurde de terugkeer op het hoogste niveau maar een jaar. Daarop besloot hij op een niveau lager te gaan voetballen bij KFC Dessel in Tweede Klasse, waarna hij zijn carrière bij tweedeprovincialer Aarschot leek af te sluiten. De goaltjesdief was zijn kunsten echter nog niet verleerd en scoorde in zijn eerste seizoen 60 doelpunten in 30 wedstrijden. Na twee seizoenen in Aarschot neemt Vandenbergh afscheid en trekt hij naar vierdeprovincialer K. Ramsel FC, waar hij met open armen ontvangen wordt.