Amin Younes (Napoli) haalt uit naar de voetbalindustrie en zegt dat er veel mensen zijn die de spelers zo dom mogelijk proberen te houden. Hij pleit voor meer begeleiding van jonge spelers.

De Duitser geeft aan dat hij al veel spelers heeft zien voorbijkomen die zo dom mogelijk gehouden worden omtrent verschillende zaken. “Alles wordt voor hen gedaan en zelf kennen ze niks van het financiële wereldje”, zegt hij aan t-online.de. “Zo zijn er veel mensen die proberen profiteren van spelers van zodra ze een bepaald niveau halen. Van eender welke leeftijd. Ze weten allemaal hoe ze hun schoenen moeten poetsen, maar van hun financiën zijn sommige spelers helemaal niet op de hoogte.”

En daar stopt de winger niet. “Jonge spelers worden nu uitgeperst alsof het normaal is, in plaats van dat er mensen zijn die hen helpen, krijgen ze mensen rond hen die zeggen dat ze alles wel zullen regelen en de speler over niks hoeft na te denken.” De Duitser heeft ook met een voorstel: “Een jonge speler kan maar de helft van zijn salaris krijgen, tot hij een bepaalde leeftijd bereikt. Tot die tijd gaat de andere helft van zijn salaris op zijn spaarrekening. Of een rekening die ze maar kunnen aanwenden als de voetbalcarrière ten einde is.”

De flankaanvaller brak in 2011-2012 door bij Borussia Mönchengladbach vanuit de jeugd. Na twee seizoenen besloot hij andere oorden op te zoeken. De Duitser landde in Amsterdam, met drie seizoenen als basisspeler waarin hij 100 keer in actie kwam en 17 keer scoorde als gevolg. Dat zorgde voor een transfer naar Italië, waar hij nog geen vaste basisplaats kon afdwingen. In twee jaar tijd kwam de linksbuiten 23 keer in actie. De Napolitanen staan momenteel zesde en hebben zo recht op een Europees ticket als de competitie definitief wordt stilgelegd.

Advertentie