Onder de hashtag #TheBiggestGame veilen tientallen internationale topvoetballers via de online veilingsite Shirtum een gedragen wedstrijdtruitje. De opbrengst van de veiling gaat naar verschillende ziekenhuizen wereldwijd.

Onder meer Paulo Dybala (Juventus), Luka Modric (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), Andrés Iniesta (Vissel Kobe), Ivan Rakitic (FC Barcelona) en onze landgenoot Radja Nainggolan (Cagliari) steunen de actie.

Fans kunnen via de site voor vijf euro een digitaal lot kopen voor het wedstrijdshirt dat zij willen bemachtigen. Hoe meer lotjes iemand koopt, hoe groter de kans is dat diegene straks als winnaar uit de bus komt.

Elke speler kiest uiteindelijk naar welk ziekenhuis de opbrengst van zijn shirt gaat. Nainggolan – in het verleden actief bij AS Roma – schenkt de opbrengst van zijn truitje aan het INMI Lazzaro Spallanzani ziekenhuis, gelegen in de Italiaanse hoofdstad. Bij het begin van de corona-uitbraak was dat een van de zwaarste getroffen ziekenhuizen in Italië.

Om de zoveel tijd worden er nieuwe shirts aan de veiling toegevoegd. Het truitje dat momenteel het meeste oplevert, is dat van Atalanta-speler Papu Gómez. Het shirt dat de middenvelder droeg tijdens de 4-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Valencia staat ondertussen op 9.030 euro. De opbrengst gaat naar een ziekenhuis in Bergamo (Noord-Italië), de regio waar de club gesitueerd is en die zwaar getroffen is door het virus.

Het truitje van Nainggolan brengt voorlopig 1.300 euro op.