Door de vervroegde stopzetting van de competitie en de onduidelijkheid over volgend seizoen, beslist KRC Genk om de huidige abonnementen – kosteloos – te verlengen tot de winterstop. De huidige 18.000 abonnees kunnen dus tot januari 2021 genieten van gratis voetbal in de Luminus Arena.

Club Brugge en KV Mechelen startten eerder deze maand al met de abonnementenverkoop voor volgend seizoen, bij Genk voorlopig geen verkoop. Als compensatie voor de gemiste wedstrijden en als anticipatie op wedstrijden achter gesloten deuren doen de Limburgers een geste aan hun trouwe supporters. Bovendien geeft KRC Genk aan dat deze periode automatisch verlengd zal worden indien er voor januari 2021 geen zes wedstrijden met publiek gespeeld kunnen worden. Pas daarna zullen de huidige abonnementen verlopen. Over de verkoop van abonnementen voor de tweede seizoenshelft is nog geen duidelijkheid.

“Het is duidelijk nog afwachten wat de toekomst brengt en hoe het volgende seizoen eruit zal zien. Daarom doen we dit. Omdat we onze fantastische supporters nu meer dan nodig hebben. Voor onze mooie ploeg. En voor onze sterke gemeenschap. We overwinnen deze periode alleen door verbonden te zijn, door verenigd te zijn, én door er voor elkaar te zijn.” zegt KRC Genk in een mededeling op de clubwebsite.