Leopold FC is sinds het overlijden van Jacques Maricq vorige maand nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Volgens enkele Franstalige media is Nicola Hatefi, de 29-jarige doelman van de club, een grote kanshebber om de legendarische voorzitter op te volgen.

Een maand na het overlijden van Maricq, die meer dan 55 jaar voorzitter was van Leopold FC, staat stamnummer 5 op het punt om opnieuw een opmerkelijke voorzitter aan te stellen. Nicola Hatefi, die sinds 2014 onder de lat staat bij de club, zou immers een serieuze kandidaat zijn om de nieuwe voorzitter te worden. Hatefi, die in het seizoen 2010/11 zeven competitiewedstrijden voor Charleroi speelde, kreeg de laatste tijd meer en meer administratieve verantwoordelijkheden bij de club en zetelde zelfs in de Raad van Bestuur.

Leopold FC, dat in 1902 vicelandskampioen werd, zakte afgelopen seizoen uit de Derde amateurklasse, waardoor de club voor het eerst in tien jaar weer in de provinciale afdelingen moet uitkomen. Afgelopen seizoen stonden onder andere Olivier Suray (ex-Anderlecht en -Standard) en Kévin Nicaise (ex-Union, -Dender en -RWDM) er aan het trainersroer.