AA Gent heeft zich versterkt met STVV-kapitein Jordan Botaka. De Buffalo’s betalen 600.000 euro voor de 26-jarige Botaka, die ook schermde met interesse van Eupen. De flankspeler, die na Davy Roef de tweede zomeraankoop is van Gent, ondertekende een contract voor vier seizoenen in de Ghelamco Arena.

Botaka, die geboren werd in Congo maar als baby in Nederland terecht kwam, koos voor AA Gent omdat zij in de winter al interesse toonden in hem. “Ik weet niet exact waarom de transfer toen niet doorging. Het had gemogen, want na het vertrek van Marc Brys bij STVV was er iets gebroken voor mij in Limburg. Hoe graag ik er ook was. Maar na drie seizoenen bleek het verhaal op”, sprak de Congolese international in de pers.

Botaka speelde drie seizoenen bij STVV, dat hem destijds transfervrij wegplukte uit Engeland. Eerder speelde hij in België bij de jeugd van Anderlecht, KSK Beveren, Lokeren en Club Brugge. Die laatste club verhuurde hem in januari 2013 voor een half seizoen aan de Portugese tweedeklasser Belenenses, maar liet hem nooit debuteren in het eerste elftal. Botaka speelde daarna nog voor Excelsior (2013-2015), Leeds United (2015-2016) en Charlton Athletic (2016-2017).