Royal Excelsior Virton kreeg geen licentie voor 1B of Eerste Amateurklasse en tuimelt daardoor naar Tweede Amateur. Dat zien de Luxemburgse internationals van de club uit de Gaume niet zitten en dus vertrekken zij stilaan één voor één uit het Stade Yvan Georges.

Verdediger Kevin Malget en aanvaller Dave Turpel vertrekken naar Swift Hesperange, komend seizoen één van de nieuwelingen in de Luxemburgse BGL-Ligue en (niet geheel toevallig) één van de clubs uit het netwerk van Virton-eigenaar Flavio Becca. De Turkse Belg Fazli Kocabas, die door Virton werd gehuurd van Hesperange, keert eveneens terug naar de club uit het zuiden van het Groothertogdom.

Centrumspits Aurélien Joachim trekt op zijn beurt naar Differdange, een club waar de inmiddels 33-jarige international ook al speelde in de periode 2008-2011. De club veroverde een derde plaats in de vorige editie van de Nationaldivisioun en mag daardoor deelnemen aan de voorrondes van de Europa League.

Ook de Belg Samuel Fabris (naar Eendracht Aalst) en Nederlander Anouar Kali (terug naar NAC Breda) keren komende voetbaljaargang niet terug in het Stade Yvan Georges.

Virton, dat in zijn debuutjaar bij de profs prima resultaten op de mat wist te leggen, voert momenteel nog wel een procedure bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel in de hoop alsnog een licentie binnen te halen voor 1B. Daarnaast diende de club een forse schadeclaim in tegen de KBVB en diende het een klacht in bij de Mededingingsautoriteit, waarin het de voetbalbond beticht van ‘achterkamertjespolitiek’.