Wim De Decker ruilt de Bosuil voor de Ghelamco Arena. De 38-jarige De Decker, die Antwerp in 2017 naar Eerste klasse A loodste en daarna drie jaar de assistent van László Bölöni was, wordt bij de Buffalo’s de rechterhand van Jess Thorup. Peter Balette wordt op zijn beurt technisch directeur en zal focussen op jeugd en rekrutering. Hij zal ook nog plaatsnemen op de bank.

Gisteren raakte bekend dat De Decker na zeven jaar afscheid neemt van Antwerp. De tweevoudige Rode Duivel was eerst als speler (2013-2016), dan als trainer (2016-2017) en nadien als assistent-trainer (2017-2020) actief op de Bosuil, maar stapt nu over naar AA Gent. Dat De Decker ook onder de nieuwe trainer Ivan Leko assistent zou blijven was niet uitgesloten – hoewel die met Rudi Cossey en Edward Still zelf twee assistenten meebracht–, maar de voormalige middenvelder kiest dus voor een nieuw avontuur.

De Decker is geen onbekend gezicht bij de Buffalo’s. In een ver verleden – het seizoen 2002/03 – was hij er actief als speler. In 2003 vertrok hij naar Germinal Beerschot, waarmee hij in 2005 de Beker van België won.