In de eerste wedstrijd van speeldag 29 in de Bundesliga ging Bayer Leverkusen vrijdagavond met de winst aan de haal op het veld van Freiburg. Kai Havertz (20) zorgde na de pauze voor het enige doelpunt in de partij en schonk zijn ploeg Leverkusen de drie punten.  

Havertz scoorde sinds de hervatting van de competitie in Duitsland reeds vijf goals in vier wedstrijden – inclusief de goal tegen Freiburg.

De teller van Havertz staat bij Leverkusen inmiddels op 35 doelpunten. Hij is de eerste speler in de Bundesliga die nog voor zijn 21ste verjaardag die mijlpaal bereikt.

De Duitse sluipschutter ontpopt zich stilaan tot een sensatie in de Bundesliga en staat ondertussen bij heel wat Europese topploegen op het verlanglijstje. Volgens zijn Nederlandse coach Peter Bosz “hebben we het beste van hem nog niet gezien.”

In de stand rukt Leverkusen op naar plaats drie, Freiburg blijft achtste. Zaterdag, zondag en maandag worden de acht andere wedstrijden in de Bundesliga afgewerkt.