KV Oostende heeft Alexander Blessin aangesteld als nieuwe trainer. De 47-jarige Duitser komt over van RB Leipzig, waar hij de voorbije acht jaar jeugdtrainer was. De aanstelling van Blessin is geen grote verrassing, want KV Oostende kwam eerder deze Week in beeld als mogelijke satellietclub voor RB Leipzig.

Met Alexander Blessin doet een nieuwe naam zijn intrede in het Belgisch voetbal. De ex-speler van onder andere VfB Stuttgart, Antalyaspor en TSG 1899 Hoffenheim was sinds zijn spelersafscheid in 2012 jeugdtrainer bij RB Leipzig, waar hij onder andere de U17 en de U19 coachte. KV Oostende wordt zijn eerste opdracht als hoofdtrainer.

De interimopdracht van Adnan Čustović als trainer van KV Oostende zit er dus definitief op. De Bosniër viel in maart in bij zijn ex-club na het ontslag van Dennis van Wijk, maar zat dus enkel tijdens de thuiswedstrijd tegen RC Genk (2-4-nederlaag) op de bank. Čustović is wel nog altijd assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina.