Union Sint-Gillis neemt na vier seizoenen afscheid van Pietro Perdichizzi. De 27-jarige verdediger, die sinds 2016 uitkwam voor de Brusselse club, speelt vanaf komend seizoen bij KVC Westerlo. Perdichizzi ondertekende een contract voor vier seizoenen bij de Kemphanen.

Perdichizzi was al enkele seizoenen een belangrijke kracht bij Union, waar hij vorig jaar de aanvoerdersband kreeg na het vertrek van Charles Morren naar F91 Dudelange. Nadat hij in het seizoen 2009/10 zijn eersteklassedebuut maakte bij Charleroi versierde hij een transfer naar Club Brugge, maar daar speelde hij nooit een officiële wedstrijd. Na een uitleenbeurt aan Zulte Waregem kwam hij uit voor KSV Roeselare, Antwerp FC en Union.

Westerlo haalt met Perdichizzi een speler binnen met een pak 1B-ervaring. De voormalige belofteninternational was in vier seizoenen Union goed voor 104 officiële wedstrijden in alle competities, waarin hij negen keer scoorde.