Net zoals onder andere de Bundesliga, La Liga, de Serie A en de Premier League wordt binnenkort ook de MLS opnieuw op gang getrapt. De (Noord-)Amerikaanse competitie wordt niet hervat in zijn gekende competitieformule, maar in de plaats daarvan zal er een toernooi plaatsvinden om uit te maken wie zich tot kampioen van de Major League Soccer mag kronen.

Alle 26 MLS-ploegen zullen deelnemen aan het ‘MLS is back-toernooi’, dat plaatsvindt van 8 juli tot 11 augustus in Disney World in Orlando. De ploegen worden eerst opgedeeld in verschillende poules, daarna vinden de knock-outwedstrijden plaats, te beginnen vanaf de 1/16e finale.

In totaal zullen er maar liefst 54 wedstrijden gespeeld worden (waarvan 39 poulewedstrijden en 15 knock-outwedstrijden). De kampioen verzekert zich van een rechtstreeks ticket voor de CONCACAF Champions League.