Net zoals vele andere voetbalclubs de strijd aangaan tegen de lege stadions tijdens gesloten wedstrijden, nam ook Leeds het initiatief om Elland Road iets minder ‘leeg’ te laten ogen. De inzendingen van de fans werden echter niet goed gecontroleerd en zo stond er opeens een kartonnen Osama bin Laden in de tribune. De Britse traditieclub heeft de pijnlijke fout ondertussen rechtgezet.

The Whites deden een oproep aan hun trouwste supporters om een foto door te sturen van zichzelf in Leeds-outfit. Deze werd dan afgedrukt op een kartonnen bord en in het stadion geplaatst. Maar de ingezonden foto’s werden duidelijk niet al te goed gecheckt vooraleer ze werden afgedrukt en in het stadion geplaatst. Op Twitter verscheen namelijk een foto waarbij duidelijk een kartonnen bin Laden in de tribunes te bezichtigen is. Leeds United heeft inmiddels al laten weten dat het bord verwijderd is.

Leeds is in volle kampioenenstrijd in de Championship, de Engelse tweede klasse. Het staat momenteel op een tweede plaats (71 punten, evenveel als leider West Bromwich Albion) met nog 8 wedstrijden voor de boeg. De kans is intussen wel redelijk groot geworden dat Leeds volgend jaar in de Premier League aan de bak kan, want de top 2 uit de Championship gaat rechtstreeks over naar het Engelse hoogste niveau (de voorsprong op Fulham, derde in de stand, bedraagt 7 punten).

Advertentie