Luka Romero heeft woensdagavond geschiedenis geschreven in Spanje. De Argentijns-Mexicaans-Spaanse voetballer van RCD Mallorca is dankzij zijn invalbeurt tegen Real Madrid de jongste speler ooit in de Primera División. Romero was bij zijn debuut slechts 15 jaar en 219 dagen.

Het zat er al een tijdje aan te komen, en nu is het zover: Romero, die al was opgenomen in de wedstrijdkern voor de competitiewedstrijden tegen Villarreal en Leganés, heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Mallorca. De Mexicaanse Messi werd op 18 november 2004 geboren in Mexico als zoon van Argentijnse ouders. Op zijn derde verhuisde hij naar Spanje, waar hij eerst op Ibiza en later op Mallorca ging voetballen.

Het vorige record van jongste speler ooit in La Liga was in handen van Francisco Bao Rodríguez, voetbalnaam Sansón. Die was 15 jaar en 255 dagen oud toen hij op 31 december 1939 zijn debuut in La Liga maakte in het shirt van Celta de Vigo. Sansón speelde in zijn carrière naast Celta ook voor Cultural Leonesa, Sporting Gijón, Real Oviedo en Xerez CD.

Advertentie